Банкеръ Daily

Управление и бизнес

BMW предостави два електромобила на българското европредседателство

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова подписа споразумение за спонсорство с „БМВ ФЕРТРИЙБС“ ГМБХ България, представлявано от Управителя на компанията Александър Миланов, в НДК днес. С договора за партньорство се предоставят два електрически автомобила BMW i3 за нуждите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Автомобилите са BMW i3 BEV 94 Ah, с външен цвят съответно син металик Protonic Blue с акцент Frozen Grey и  Capparis White с акцент BMW i Blue. Те са оборудвани с иновативната система за електрическо задвижване BMW iDrive и множество иновативни функции и технологии за подпомагане на водача

Павлова заяви, че електромобилите ще бъдат изключително полезни за навременното реализиране на всички проекти, от двете дирекции на министерството, които се грижат за организирането и провеждането на събитията по време на Българското председателство.

„BMW Group България отдава дължимото на важната роля, която България играе по време на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. Като част от глобална компания ние бихме желали да подкрепим ползотворната работа на европейските институции, а като българска компания бихме желали да подкрепим работата на министерство за Българското председателство в стремежа им да показват ежедневно на гостите на столицата качествата на страната и народа ни“, каза управителят на BMW Group България Александър Миланов.

Дори и в производството на тези автомобили са вложени само зелени енергии. Те не отделят никакви вредни емисии и миризма и са изцяло безшумни, което ги прави удобни и безопасни за ежедневно използване в градска среда, подчерта представителят на BMW за България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във