Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БМВ обмисля да закупи завода на "Хонда" във Великобритания

БМВ X1

БМВ обмисля закупуването на автомобилния завод на "Хонда" (Honda Motor Co.) в Суиндън, Великобритания, който се очаква да затвори през 2021 година, съобщи  британският в-к "Телеграф".

Според няколко източника на изданието, немският производител на луксозни автомобили БМВ е изразил интерес да придобие завода на "Хонда" в Суиндън и е направил предварителни проучвания за възможността за използването на обекта.

Според други източници германският автомобилен производител планира да премести част от производството на своя малък спортен автомобили X1 във Великобритания.

Ден по-рано имаше медийни информации, че БМВ ще започне производството на електрически автомобили Mini в Китай през 2021 година в партньорство с китайската компания Great Wall Motors.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, японският производител на автомобили  планира да затвори завода си в Суиндън през 2022 г., като постави под риск 3500 работни места. Тази информация бе поместена в британските медии в края на миналия месец.

Компанията е произвела около 160 000 бройки от модела Civic в Суиндън миналата година, 90% от които са били изнесени за ЕС и САЩ. Това е единствената фабрика на фирмата в ЕС. Освен моделите Civic, заводът на "Хонда" произвежда VTEC турбо бензинови двигатели и дизелови двигатели i-DTEC.

Facebook logo
Бъдете с нас и във