Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец-Септември

Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец-Септември. Това заяви транспортният министър Росен Желязков по време на първата копка на жп гара Белово по проекта "Модернизация на железопътен участък Костенец-Септември".

"Най-трудният участък е от 25 км, защото там има всичко, което железопътната инфраструктура предполага – железен път, телекомуникации, сигнализации, съоръжения, мостове, тунели, подлези, надлези и т.н.“, съобщи Росен Желязков. 

Министърът отбеляза, че е  предизвикателство за кратък период да бъде изградена връзката София-Пловдив и бъде добавена към почти изградената жп линия Пловдив-Бургас, както и към Свиленград. По този начин жп инфраструктура ще се превърне в най-удобното, най-екологосъобразното и най-модерното средство за придвижване на голяма част от хората и голяма част от товарите. 

„Доволни сме и благодарни, че модернизираме инфраструктурата на България, която от десетилетия наред не е подновявана, с европейски ресурс. Благодарен съм на нашите европейски партньори от Механизма за свързване на Европа, благодарен съм и на колегите, които в този не лек момент правят невъзможното. По този начин наваксаме всички затруднения, които изпитахме  по нелекия път за управление на ресурсите в този програмен период  транспортния министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във