Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Близо 90 големи компании се ангажират с мерки срещу климатичните промени

Близо 90 големи предприятия в сектори от хранителния до телекомуникациите са ангажирани да намалят отделяните парникови емисии като част от нова кампания, целяща мултинационалните компании да подкрепят бъдеще с ниски нива на въглероден диоксид, предаде Ройтерс.

Коалицията от правозащитни групи "Ние сме решителни" (We Mean Business) съобщи, че десетки компании са се присъединили към инициативата през двата месеца преди срещата на върха на ООН, която ще се състои утре и цели да ускори действията в защита на климата.

Някои компании в коалицията се съгласиха да намалят въглеродните си емисии до нула до 2050 година. Други компании посочиха, че ще съобразят дейността си с целта за ограничаване на повишаването средната глобална температура до 1,5 градуса по Целзий, както е договорено в Парижкото споразумение за климата от 2015 година.

Както "Банкеръ" писа, милиони хора по света проведоха глобален протест срещу климатичните промени в петък, вдъхновен от активистката Грета Тунберг. 

Шествията могат да бъдат определени като най-голямата демонстрация, посветена на глобалното затопляне - маршовете започнаха в Азия и приключиха със събития в Ню Йорк. 

Събитието се проведе преди срещата на върха на ООН следващата седмица в централата на организацията в Манхатън. Активистите настояват да се положат по-големи усилия от световните лидери за справяне с климатичните промени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във