Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Близо 4000 свободни работни места на трудовите борси привлякоха вниманието на 5003 търсещи работа

Снимка: Агенция по заетостта

Близо 4000 свободни работни места представиха 500 работодатели от различни икономически браншове на 41 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта през април. 5003 търсещи работа лица проявиха интерес към директните срещи с бизнеса. През май 2019 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 17 трудови борси.

Четири априлски трудови борси, насочени към младежката аудитория, се проведоха в Стара Загора, Кюстендил, Септември и Благоевград. 42 работодатели обявиха 427 свободни работни места пред 394 търсещи работа. В Търговище през месеца бе организирана специализирана трудова борса, насочена към продължително безработни. 

Бюрата по труда в Казанлък, Панагюрище и Марица – Пловдив са организираха трудови борси в сферата на селското стопанство през същия период. В района има търсене на работници в сферата на розопроизводството, лавандулопроизводството и производството на други етеричномаслени култури и на продуктите от тях, оранжерийни зеленчуци, производство на пипер, домати и патладжани, съобщи Агенцията по заетостта.

В Девин през април бе организирана специализирана трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството бюрото по труда. 12 работодатели обявиха 21 свободни работни места и запознаха над 90 посетители със своята дейност.

32 общи трудови борси са били организирани за месеца от бюра за труда в цялата страна, в които 419 работодатели са взели участие и са обявили 3018 свободни работни места. Бизнесът търси кадри предимно в сферата на строителството, производството и услугите. Презентирани са също и свободни длъжности в Българската армия. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във