Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Близнашки търси алтернативни решения, щом членовете на ДКЕВР не подават оставки

Според него обществото отдавна е снело доверието си от енергийния регулатор

Служебният премиер Георги Близнашки разкритикува членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за отказа им да се оттеглят от постовете си. Вчера енергийният министър Васил Щонов призова председателят на енергийния регулатор Боян Боев и двама от членовете му Еленко Божков и Лиляна Младенова да подадат оставка. Мотивът му е, че през последните една, две години комисията и в частност тримата са допуснали твърде много грешки, с политическите си изказвания и неефективни действия, което е довело до сегашната криза в енергийната система.

От Благоевград днес премиерът заяви, че обществото отдавна е снело своето доверие и този състав на комисията носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката. "Би било добър знак за обществото, ако се бяха оттеглили. Очевидно ще трябва да се търсят алтернативни решения. До голяма степен Енергийният борд е алтернативното решение", каза премиерът и изтъкна, че в него ще участват всички заинтересовани страни.

Подготовката на изборния процес на територията на област Благоевград протича нормално, каза още Близнашки ,след като се срещна с областния управител на града Димитър Димитров и с кмета на града Атанас Камбитов.

С кмета премиерът е обсъдил стратегически за развитието на общината проекти. Такива са изграждането на експо център с музей на терена на бившите казарми в града, на втори православен храм и на транспортен логистичен център. От особено значение за общината е и изграждането на подлез под жп линията в квартал "Грамада", който ще обслужва 10 хил. жители на Благоевград. Стойността на проекта е 2.4 млн. лева.

Обсъдена е и собствеността на сградата на бившата Професионална гимназия "Ичко Бойчев" в града. Според Близнашки това е въпрос, който трябва да намери компромисно решение преди правителството да се произнесе. Според него трябва да се даде възможност ръководството на университета и на местните власти да съгласуват позицията си и да се намери най-доброто и взаимно приемливо решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във