Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Благоевград изгражда своя икономическа зона

В общината има глад за кадри и възможност за развитието им, обяви кметът.

Община Благоевград изгражда икономическа зона, която е част от дългосрочната ѝ стратегия за развитие в период от 20 години, обяви кметът Румен Томов пред Bloomberg TV Bulgaria. 

"Пандемията е сериозно предизвикателство пред реализирането на проекта, защото преди появата на коронавируса имаше шест запитвания от европейски компании, но преговорите са преустановени. Тепърва предстои подновяване на диалога. Продължава и строежът на завода на немската фирма за протезиране Ottobock, който ще осигури работа на 300 души. Очаква се той да заработи през август.", обяви кметът. 

Томов подчерта, че в общината има глад за кадри и възможност за развитието им. Той уточни, че пандемията е принудила в града да се завърнат доста хора, които преди са работели в чужбина, като повечето активно се интересуват от наличието на работа и достойно заплащане.

"Влиянието на пандемията обаче е изключително негативно и всички сектори са засегнати. Изключение правят големите производствени предприяти"я, уточни Томов.

Според него възстановяването ще бъде изключително трудно и вече има фалити на бизнеси в обслужващата сфера, както и множество затворени обекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във