Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът уведоми Столична община, че излиза на протест

Работодателите излизат на протест на 28 февруари заради скока в цените на тока. Асоциацията на организациите на българските работодатели и Национален синдикат „Защита“ внесоха в Столична община Уведомление за организираното протестно шествие, което ще се проведе на 28 февруари , от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) – Министерство на енергетиката – Народно събрание“.

"Докато слушаме бодряшки изказвания, как скокът на цените на електроенергията за бизнеса няма да се отрази на цените на стоки и услуги, НСИ отчете вече ръст на потребителските цени за м. декември. На годишна база цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%. Още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар – 5,1 % общо за промишлеността. И това е само началото, тъй като ефектът от повишените цени на електроенергията за бизнеса далеч не е изконсумиран напълно. В същото време, няма промяна в действията на компетентните органи за нормализиране на ситуацията на т.нар. свободен пазар на електроенергия", обявиха от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

В АОБР влизат представителните на национално равнище организации на работодателите Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Те създават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в страната. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във