Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът обяви част от новите ограничителни мерки за дискриминационни

Българската стопанска камара призова Министерството на здравеопазването да прецизира част от новите ограничителни мерки, обявени във вторник със заповед на здравния министър.

Бизнесът иска конгресно-конферентни мероприятия да се провеждат при 30% от капацитета на залата. Другото настояване на камарата е изложения да се регламентират, както базарите на закрито, а именно еднопосочно движение и дистанция 1.5 м.

"Действащият текст на т. 5 регламентира конференции и изложения да се провеждат с до 30 души, което прави провеждането им практически невъзможно. По този начин се спира дейността на конферентните и излобжени центрове. В същото време е налице дискриминация спрямо други сходни събития", подчертават от БСК.

Работодателската организация акцентира, че в случай че изменението на посочените текстове не бъде направена в рамките на днешния ден, ще бъде невъзможно провеждането на вече планирани събития в края на настоящия и началото на следващия месец. Като пример ще посочим няколко събития, предстоящи в периода 4-7 ноември 2020 г., чиято подготовка е в крайна фаза и до момента са вложени не малко средства и усилия, а икономическите последици за изложбените центрове и за изложителите ще бъдат колосални.

Като пример за такива събития се посочват Международно изложение за месо и месни продукти „Месомания“, организирано от Асоциация на месопреработвателите в България, Международно изложение за мляко и млечни продукти „Светът на млякото“, организирано от Асоциация на млекопреработвателите в България, Международно изложение за хлебопроизводство и сладкарство „БУЛПЕК“, организирано от Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Международно изложение за вина и спиртни напитки „Салон на виното“, организирано от Национална лозаро-винарска камара, както и Международно изложение за храни, напитки, опаковки и машини „ИНТЕРФУД & ДРИНК“, организирано от Интер Експо Център.

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във