Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът настоява за възобновяване на търговските изложения

Предварителните гаранции, че в периода април-май 2021 г. няма да бъдат налагани рестрикции върху дейността на конгресните центрове, е ключово условие за нормалното им функциониране.

Българската стопанска камара се обърна с писмо към министъра на икономиката с настояване да се възобнови провеждането на търговски изложения.

"Обръщам към Вас във връзка с писмо от „Интер Експо Център София“, свързано с осигуряването на възможност за провеждане на планирани търговски изложения през пролетта на 2021 г., в условията на епидемична обстановка. Българската стопанска камара изразява пълната си подкрепа за представените аргументи и отправената молба за съдействие планираните изложения, които засягат важни сектори от българската икономика, да бъдат проведени, при спазването на мерки и правила във връзка с обективната обстановка в страната", се казва в писмото.

За конгресния бизнес от особено значение е възможността за адекватно планиране във времето на предстоящите събития. Ето защо, предварителните гаранции, че в периода април-май 2021 г. няма да бъдат налагани рестрикции върху дейността на конгресните центрове, е ключово условие за нормалното им функциониране.

"Ползвам възможността да благодаря за съдействието през октомври 2020 г. за прецизиране на заповедта,  с което беше дадена възможност за провеждане на конгресни мероприятия в началото на ноември", казват още от БСК.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във