Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът настоява държавата да компенсира загубите му

Подкрепяме основателните искания на нашите членове за ясен график за възстановяване на тяхната дейност при спазване на нормите за безопасност, обявиха от Стопанската камара.

Българският бизнес настоява държавата за компенсира загубите му по време на затварянето заради пандемията.

Във връзка с обявения от Българската асоциация на заведенията  и Сдружението на заведенията в България национален протест, на 27 януари, от 12.00 часа, Българската стопанска камара обяви, че е необходимо държавата да обясни на търговците какво се случва.

"Българският бизнес разбира необходимостта от предприемане на ограничителни мерки, насочени към запазване на живота и здравето на хората, но тези мерки трябва да са придружени с: ясна обосновка кое налага прилагането им при точно тези параметри и адекватни икономически мерки за периода на т. нар. локдаун, които да компенсират в максимална степен загубите от невъзможността за упражняване на дейност", се казва в позиция на БСК.

Липсата на ясен времеви график за възстановяване на дейността на затворените бизнеси и отказът от спазване на предварително поетите ангажименти в това отношение са предпоставка за нагнетяване на напрежение и не допринася за преодоляване на негативните последици от коронакризата.

"Подкрепяме основателните искания на нашите членове за ясен график за възстановяване на тяхната дейност при спазване на нормите за безопасност на обслужването, както и за навременни икономически и социални мерки за компенсиране на претърпените загуби в следствие на прекратяването на дейност", обяви бизнесът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във