Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът настоява Борисов да спаси туризма

Бизнесът подкрепи позицията на Националния борд по туризъм за необходимостта от предприемане на антикризисни мерки в подкрепа на българската туристическа индустрия.

В писмо до премиера Бойко Борисов председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев подкрепи Националния борд по туризъм и заяви, че въведените епидемиологични мерки са се отразили най-силно и най-пряко именно върху компаниите, ангажирани с туристически услуги и услуги за забавления и хранене. В тази връзка, бизнесът настоява за спешно привеждане в действие на планираните подкрепящи мерки, които да бъдат съгласувани със заинтересованите браншови организации и, по-важното – да бъдат подкрепени от тях.

В позицията на Националния борд по туризъм се казва, че са необходими антикризисни мерки в подкрепа на българската туристическа индустрия в два аспекта. Единият е свързан с преоценка на визовата политика. Вторият - пакет от мерки по отношение на авиопревозвачите. Според бранша трябва да се преразгледа визовата политика на страната ни към два ключови за туризма на България пазари - Русия и Турция.

Двата икономически сектора, които са най-засегнати от пандемията от коронавируса, са туристическият и авиационният, затова се нуждаят от целенасочени мерки, за да бъдат бързо рестартирани след изтичането на извънредното положение и световната криза, породена от Covid-19.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във