Банкеръ Daily

На фона на създадените нови министерства

Бизнесът настоя за съкращения в администрацията

На фона на създадените нови министерства бизнесът призова новото правителство рязко да намали разходите за администрацията и самата нея. "Министерствата може да се увеличат, но е необходимо да се намаляват служителите, а не да се роят министерства и да се увеличават работещите в тях", заяви председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев пред БНР. Според него това е една от реформите, които ще имат бърз икономически ефект.

Той определи Борисов като решителен политик, който е показал един друг вид култура. Според него за пръв път сме били свидетели на нещо, което като че ли сме били забравили в българското политическо пространство. Божидар Данев изрази надежда на основата на подобрената политическа култура да се намерят подходящи инструменти да се определят точно целите и индикаторите за постигането им, за да може обществото да следи действията на правителството и парламента. Според него първите конфликти в управляващата коалиция ще възникнат, когато започнат реформите по сектори.

"Намеренията на новото правителство в областта на икономиката и икономическия растеж са чудесни, но по-важно е какви ще са резултатите", изтъкна председателят на стопанската камара.

За поста министър на икономиката, който зае Божидар Лукарски, срещу когото имаше доста негативни коментари, той обясни, че по-важно е той да слуша експертите и да подбере интелигентни хора в екипа си, които да дават добри решения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във