Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът е против увеличение на минималната заплата

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев заяви, че всички работодателски организации са категорично против увеличаването на минималната работна заплата. Това сме го заявили и на Тристранния съвет, и в писмените си позиции, каза той.

Той коментира решението на финансовия министър Владислав Горанов, който заяви в неделя, че исканото от синдикатите увеличение на минималната работна заплата ще се осъществи на два пъти по 20 лева.

„Тази година имаме очакван ръст на БВП около 1%-1,5%. Догодина се очаква около 1,8%. Имаме ръст на средната заплата 1% за изтичащата година и 1,6% за следващата. И изведнъж 13% ръст на минималната заплата”, коментира Велев пред Нова телевизия.

„Няма как да има работеща икономика, ако има такива административни вмешателства в нея. 25 години продължаваме да си мислим, че богати можем да станем по решение на ръководството, а не с повече работа и по-малко корупция. Това е основната причина, поради която и следващата година ще продължи да се увеличава безработицата”, коментира Васил Велев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във