Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесменът Иван Ангелов е на разпит в прокуратурата

Иван Ангелов и Станислав Илчовски

Собственик на фирма "Градус" Иван Ангелов дойде в прокуратурата на разпит във връзка със сигнал, подаден от гражданското движение "БОЕЦ". Ангелов е заедно с адвоката си Менко Менков. Двамата отрекоха, че прокуратурата е привикала за обяснения Ангелов по повод на обвиненията и данните, изнесени във временната комисия по ревизия от агробизнесмена Станислав Илчовски.

Адвокат Менков посочи, че са готови да говорят и по данните, изнесени от Илчовски, ако държавното обвинение ги попита. Ангелов каза още, че е завел дела срещу Илчовски по повод на "всички негови лъжи, измислици и инсинуации".

Менков обясни, че има произнасяне на Комисията по финансов надзор, според която при първоначалното публично предлагане на акциите на фирма "Градус" на фондовата борса не са открити нарушения. Проверката е била направена непосредствено след изявленията на Илчовски пред парламентарната комисия. "Градус" са отправили след това искане до КФН и приходната агенция за проверка за извършени манипулации на пазарните условия от Илчовски.

Адвокатът каза още, че генезисът на противоречията между двамата е търговска сделка за зърно от октомври 2020 г., която е била канселирана от Ангелов. По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата.

По повод думите на Ангелов по време на изслушването пред парламентарната комисия, че фирмата му е на печалба от бартерна сделка с фурми, изпратени от Дубай, той обясни, че "фурмите са грешка, те са дарение на БЧК" и добави, че се е объркал. Адвокатът му обясни, че от "Градус" са изпратили дарение от хранителни продукти, сред които и пилешко месо, в Обединените арабски емирства, но не са получили нищо насреща. Ангелов не обясни защо е решил да направи дарение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във