Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнес платформата Siemens Xcelerator ускорява дигиталната трансформация

Дженсън Хуанг, основател и главен изпълнителен директор на Nvidia (отляво), Роланд Буш, президент и главен изпълнителен директор на Siemens, и Милан Неделкович, член на Управителния съвет за производство на BMW, на събитието за стартиране на Siemens Xcelerator в Мюнхен.

Siemens AG пусна своята отворена цифрова бизнес платформа - Siemens Xcelerator, за да ускори дигиталната трансформация и създаването на стойност за клиенти от всякакъв калибър в индустрията, сградите, мрежите и мобилността. Това съобщиха от компанията.

Бизнес платформата прави дигиталната трансформация по-лесна, по-бърза и мащабируема. Siemens Xcelerator се базира на три крайъгълни камъка: подбрано портфолио от хардуер за Интернет на нещата (IoT), софтуер и цифрови предложения от Siemens и сертифицирани трети страни; непрекъснато разрастваща се партньорска екосистема; развиваща се пазарна платформа, която улеснява взаимодействията и транзакциите между клиенти, партньори и разработчици.

Според Роланд Буш, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, Siemens Xcelerator улеснява компаниите да навигират по-бързо и мащабируемо през цифровата трансформация по безпрецедентен начин. „Чрез свързването на физическия и цифровия свят в оперативните и информационните технологии, ние даваме възможност на клиентите и партньорите да увеличат своята производителност и конкурентоспособност и да стимулират иновациите“, коментира Буш „Развиваме нашето водещо портфолио с отворени приложения и решения, базирани на облака, нови as-a-Service възможности и хардуер с IoT, който може постоянно да се надгражда. В същото време сътрудничеството с партньори в рамките на непрекъснато разрастваща се екосистема се издига на ново ниво”, допълни той.

Siemens се ангажира да обедини усилията и да развие силна партньорска екосистема, надграждайки съществуващите стратегически партньорства с Accenture, Atos, AWS, Bentley, Microsoft и SAP. Намерението е да се разшири партньорската екосистема с малки, средни и големи компании.

Първото голямо споразумение за партньорство в рамките на Siemens Xcelerator е с NVIDIA. Двете компании вече обявиха разширяване на сътрудничеството си, за да създадат индустриална метавселена и да насърчат използването на задвижвани от AI технологии за дигитални близнаци, които ще помогнат за извеждането на индустриалната автоматизация на ново ниво.

Siemens България е част от Siemens AG, световният лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. В България компанията присъства вече 140 години и е тясно свързана с някои от най-значимите технически нововъведения в страната от Освобождението до наши  дни. Част от структурата на Siemens в България са два компетентни центъра - в сферата на сградните технологии и енергетиката, както и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в град Правец. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във