Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бившият шеф на "Булгаргаз" е повикан на разпит

Бившият директор на "Булгаргаз" Николай Павлов е призован на разпит в понеделник. Това е потвърдил той за NOVA.

Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз” в края на миналия месец. Отстраненото ръководство определи тези действия като политически мотивирани. Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков заяви, че очаква да има обвинения за високите цени на газа. 

Преди два дни вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че от МВР разследват "Булгаргаз" и експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране заради високите цени на природния газ у нас през последните месеци. И Рашков, и премиерът Петков са категорични, че поскъпването на синьото гориво е резултат от конкретни действия в държавни структури. Поне на едно високопоставено длъжностно лице в държавното дружество "Булгаргаз" ще бъде повдигнато обвинение, стана ясно от думите на Рашков. Той не съобщи името му, но на въпрос дали това е бившият директор Николай Павлов, отговори: "Приближавате се до истината".

В петък вечерта председателят на Съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски каза, че ден преди вписването на новото ръководство на дружеството, старото е освободило целия мениджърски екип. "Заварихме дружество без съдържание", изтъкна той.

Предишното ръководство бе освободено на 29 януари, петък вечер заради това, че според управляващите, не работи за интереса на самото дружество и потребителите. "Това е дружество със стратегически интерес. Освен това на старото ръководство е предложено обезщетение от над 170 хиляди лева. А тези договори е можело да бъдат прекратени без обезщетения", каза още Топчийски.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във