Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бившата "Агромах" ползва незаконно терен под мост на магистрала "Струма"

Строителната фирма, която изгради автомагистрала „Струма“ от Кулата до Сандански, ползва незаконно голям терен под мостово съоръжение и в сервитута на магистралата край благоевградското село Бяло поле. Агенция "Пътна инфраструктура" е разпоредила незабавно премахване на камионите и строителната техника.

Става дума за строителната компания "Грома холд" (с предишно име "Агромах"). Дружеството отдавна ползва терена от над 10 декара, изключителна държавна собственост, като автопарк за строителната си и пътноподдържаща техника. Под виадукта край село Бяло поле ежедневно се паркират и леки автомобили. В непосредствена близост до  магистралата е и основната база на дружеството, съобщава БНР, позовавайки се на информация от пътната агенция.

Казусът изплува, след като ръководителят на АПИ Георги Терзийски издаде заповед за спешна проверка на всички съоръжения по  големите пътни артерии в страната за това дали се използват нерегламентирано  пространствата под тях и терени от сервитута им. Повод за разпореждането на Терзийски бе пожар под моста на магистрала "Струма" край Дупница, след който аутобанът ще остане затворен в този район за два месеца. 

Голямата строителна компания "Грома Холд" беше изпълнител на два големи участъка от автомагистрала Струма - от Кулата до Сандански, в момента изгражда отсечката  от Благоевград до Крупник и е един от кандидатите за участъка в Кресненското дефиле - посока София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във