Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бивш шеф на столичното парно става изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй

Бойко Борисов, Румен Овчаров и Наско Михов (архив на в. "БАНКЕРЪ")

С решение на Съвета на директорите на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД е извършена промяна в ръководния състав на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. На мястото на Иван Андреев, като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор, застава Наско Михов.

Решението за освобождаването на поста е поискано лично поради здравословни причини. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Наско Михов е заемал ръководни длъжности в енергетиката. Има 16-годишен опит в "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и 2-годишен стаж в ДП "Радиоактивни отпадъци". Работил е и в Министерство на финансите.

Михов нашумя през 2007 г. като шеф на столичната "Топлофикация". Михов бе назначен на поста от тогавашния министър Румен Овчаров, но напусна поради липса на доверие след няма и три месеца. 

Михов отнесе множество критики за кадровите назначения. Както "БАНКЕРЪ" писа по онова време, при управлението на Наско Михов бяха натрупани загуби от наказателни лихви за около два милиона лева. Проверка бе установила забавяне на регулярните плащания към Булгаргаз за доставка на синьо гориво. Михов бе назначен на поста от тогавашния министър Румен Овчаров, но напусна поради липса на доверие. 

След това Наско Михов бе и в борда на държавното "Информационно обслужване".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във