Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бюджетът на БНТ за следващата година нараства с 28 млн. лева

Заседание на СЕМ, архив

Единодушно с пет гласа "за" членовете на Съвета за електронни медии одобриха проектобюджета на Българското национално радио за 2021 година. Бюджетът ще е малко над 57 милиона лева. Сумата е с близо 10 милиона повече в сравнение с бюджета на Общественото радио за 2020 година, съобщи БНР.

Основен акцент в проекта е залагане на 10-процентно увеличение на заплатите в Националното радио за догодина.

С три гласа "за" членовете на медийния регулатор одобриха и проектобюджета на Българската национална телевизия за следващата година, който е с около 28 милиона лева повече от сегашния.

"Моят коментар е еднакъв и за проектобюджета на БНТ, и на БНР. Докато се изчислява всичко на база час/програми, доникъде няма да я докараме. По-нелепо нещо в закон трудно може да се измисли. И докато това не се промени, винаги ще имаме проблеми. Аз ще подкрепя, разбира се, и БНТ, и БНР с нашето становище", каза председателят на СЕМ Бетина Жотева.

Мониторинг на СЕМ за периода между 2 и 10 септември за осъществено наблюдение на радио и телевизионни програми показва, че БНР спазва изискването на закона за плурализъм на гледните точки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във