Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бюджетната комисия обсъжда промени, свързани с Плана за възстановяване и със закона за хазарта

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси ще заседава днес като в дневния ѝ ред за обсъждане са вписани шест законопроекта. 

Единият от тях е свързан с ратифициране на Меморандума за разбирателство между правителството на България и Европейската банка за възстановяване и развитие относно подкрепа за изпълнение на проекти, финансирани чрез Европейските фондове за периода 2021-2027 г., включително и Плана за възстановяване и устойчивост.

Депутатите от ресорната комисия ще обсъдят два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта - на Деян Петков и група народни представители, и на Любомир Каримански и група народни представители.

В дневния ред са и текстове, свързани с изтребителите Ф-16.

На второ гласуване ще се обсъди и законопроект за изменение и допълнение на Закона за данъка върху добавената стойност, предложено от Мартин Димитров и група народни представители.

Депутатите в бюджетната комисия ще обсъдят и ратифицирането на Споразумението за финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост между Комисията и България, както и изменение в Закона за здравето, внесено от Силви Кирилов и група народни представители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във