Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Биопроизводителите предложиха Чавдар Маринов за заместник-министър на земеделието

Чавдар Маринов, който досега беше изпълнителен директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци, е избран за заместник на министър Румен Порожанов.

Министерството на земеделието, храните и горите ще има пети заместник-министър. Днес,  Чавдар Маринов, който досега беше изпълнителен директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци, е избран за заместник на министър Румен Порожанов.

В сегашната си позиция Маринов често критикуваше земеделското министерство за грешни политики в сектора. През април след протестите на биопроизводителите се стигна до споразумение браншовите организации да предложат свой човек за заместник на министър Румен Порожанов. Вместо оставка на Порожанов те получиха обещание за специален заместник-министър, посочен от тях.

Чавдар Маринов ще бъде с ресор "Плодове, зеленчуци, картофи и биопроизводство".

"Първите промени, които бяха поискани за Наредба №5, вече са факт. Те бяха обнародвани на 30 април в "Държавен вестник". Това отбеляза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева на първото заседание на Консултативния съвет по биологично производство. То премина по предложения от бранша дневен ред, като целта му беше да се определи състава на работна група за промяна на Наредба 5, както и състава на работна група за изготвяне на Национален план за развитие на биологичното земеделие.

Участие в сформирания съвет взеха представители на организациите на биологичните производители и контролиращите органи, експертни екипи на Министерство на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия и Българска агенция по безопасност на храните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във