Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Безплатен консултант за фермери през 2017 г.

Добра новина за фермерите - през новата година ще могат да ползват безплатен консултант. По всички въпроси, свързани с дейността им, те могат да се обръщат към експертите от офисите на Националната служба за съвети в земеделието, които са разположени във всички области в цялата страна, съобщава "Български фермер".

Земеделските стопани ще получават консултации по растениевъдство, животновъдство, аграрикономика и Програмата за развитие на селските райони за преиода 2014-2020 г.

Също така ще продължават да изработват безплатни бизнеспланове по подмерките 6.1 и 6.3 за млади и малки земеделски стопани, както и по тематичната програма за малките стопанства.

От миналата година Националната служба за съвети в земеделието започна да предлага на малките стопанства 6 основни пакета от консултантски услуги.

И шестте ще продължат да съществуват и през тази година. По пакет 5.1 за стартова помощ за малки стопанства вече е приключена работата за приема през 2016 г., каза Петя Куманова, зам.-главен директор на Главна дирекция “Съвети в земеделието и аналитична лаборатория”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във