Банкеръ Weekly

промени

Бехар поема пиара на "Уестингхаус"

Шефовете на "Уестингхаус" ще имат още много срещи на високо ниво в България, както и много въпроси от медиите.

Американската компания "Уестингхаус", която се гласи да изгражда VII блок на АЕЦ "Козлодуй", е сменила обслужващата си пиар агенция. Отсега нататък връзките с медиите ще осъществява М3 Communications Group, а  всички запитвания около проекта трябва да бъдат насочвани към главния изпълнителен директор на фирмата Максим Бехар. 

До този ход се стигна след един сериозен медиен гаф през септември, на който обърна внимание и в. "БАНКЕРЪ". Тогава от публикации в няколко всекидневника стана ясно, че се е провела апокрифна среща на избрани репортери от няколко издания с Майк Кърст, вицепрезидент по стратегическите въпроси и външните работи на "Уестингхаус", и Азиз Даг, вицепрезидент за ключовите проекти за Европа, Близкия изток и Африка. Как бяха подбрани колегите, така и не разбрахме. Но поради изключително важните теми, които са били дискутирани на нея като стойността и реализацията на проекта, тарифата на електроенергията и т.н., това избирателно поведение предизвика много негативни реакции. 

Действията на "Уестингхаус" бяха повече от неприемливи, при положение че от американската компания всячески ни убеждаваха, че всички разговори около новия многомилиарден ядрен проект ще са открити и прозрачни и обществеността ще бъде информирана за всяка стъпка по реализацията му. За разлика от плътната информационна завеса, която бе спусната около АЕЦ "Белене".  

Ще е хубаво сега М3 Communications наистина да защити претенциите си на една от най-добрите пиар компании, които работят в България, и да не се стига до нови подобни издънки. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във