Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бедственото положение в Габровско остава в сила

Бедственото положение в Габровска област, обявено на 25 октомври, остава в сила.

Все още без ток са 12 села, два квартала и отделни абонати в града, съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Основен проблем са пречупените дървета и клони, които препятстват възстановяването на електрозахранването и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа. На територията на общината работят 28 екипа на дружеството "Енерго Про", сред които подкрепления от Добрич, Варна и Шумен.

Проходът Шипка се преминава при зимни условия. Пътят към туристическата местност "Узана" е заснежен, но е проходим. Видимостта в планината е ограничена до 50 метра заради мъгла.

Основните пътни артерии са почистени и са проходими, градският и междуградският транспорт се движат по разписание. Отстранена е аварията в един от основните тръбопроводи на топлофикационното дружество, която остави габровци вчера и без парно отопление, съобщават още местните власти.

Влаковете между гарите "Царева ливада" и "Габрово" не се движат заради прекъснато напрежение в контактната мрежа. Днес учебните занятия в града са възстановени. Продължава работата по отстраняване на авариите в електрозахранването, разчистват се по-малките улици в града и в селата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във