Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БДЖ в партньорство с GEFCO ще търсят по-гъвкави решенията за жп транспорта

Групата GEFCO развива и предлага на партньорите си широк спектър от логистични услуги, по-специално мултимодални решения, включващи сухопътен, въздушен, морски и жп транспорт. Компанията днес е европейски лидер в автомобилната железопътна логистика с 4100 собствени вагона, става ясно от корпоративно съобщение.

От началото на тази година дъщерното дружество "GEFCO България" направи няколко важни стъпки в укрепването на своите железопътни решения - стратегия за развитие, която е изцяло в съответствие с визията на Групата GEFCO.

Първата от тези стъпки е подписването на споразумение за сътрудничество с "Български държавни железници" ЕАД (БДЖ). Това означава, че дъщерното дружество ще може да предложи по-добри условия на своите клиенти, както и повече контрол върху транспорта и възможност за предлагане на по-голяма гъвкавост на решенията, включващи железопътен транспорт.

"Ние открихме надежден, гъвкав и високопрофесионален партньор в лицето на БДЖ. С подписването на споразумението с тях сме подготвили чудесна основа за създаване на надеждни и сигурни решения за българския пазар. Това пряко споразумение ни дава възможност да предложим индивидуални решения, съобразени с нуждите на всеки клиент", отбелязва Жером Шевроле, управител на GEFCO България, Регионален мениджър на GEFCO за Балканите.

В началото на годината бяха осъществени и първите успешни доставки на стоки с влак от страните от Централна Европа към България за нуждите на ключов клиент от енергийния сектор. Пакетът услуги включва месечни достовки на товари с блок-влак, както и превози с единичен вагон.

През 2012 г. 75% от капитала на компанията е придобит от РЖД (Руски държавни железници), един от най-големите железопътни оператори в света, чрез който GEFCO получава достъп до 85 000 км железопътни линии, както и дългосрочна стратегическа подкрепа.

Използването на жп транспорт е приоритет за компаниите с поглед в бъдещето

През годините GEFCO полага усилия да популяризира използването на железопътни решения на пазара. Добре изчисленото приложение на този тип транспорт може да предостави редица ползи за бизнеса на клиентите. Част от тях са по-голяма сигурност и безопасност на превозите, тъй като в сравнение с останалите видове транспорт, жепезопътният е най-слабо засегнат от климатичните условията или непредвидими поражения. Също така, когато се използва за превоз на дълги разстояния, той е по-рентабилен, а много често и най-бързото решение. От гледна точка на екосъобразност, железопътният транспорт постига най-високи резултати при най-малко отрицателно влияние върху околната среда, като спомага за намаляване на въглеродните емисии при превоза на товари.

GEFCO инвестира днес в логистиката на утрешния ден

Според доклада за анализ на пазара на жп превози на европейския железопътен транспорт, през 2023 г. в Европа се очаква пазарът на жп товарни превози да достигне невероятните 34 млрд. долара.

Съчетаването на  иновациионни технологии, взаимодействие на всички нива, видимост и пратки от врата до врата, дават възможност на компанията да предостави на своите клиенти цялостни, интегрирани логистични решения, които да постигнат висока оптимизация на потоците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във