Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БДЖ се похвали с 989 минути закъснения на влаковете през февруари

"БДЖ-Пътнически превози” ЕООД отбелязва подобрение в изпълнението на превозната услуга, която предлага на своите клиенти. Това е видно от сравнението на основните оперативни показатели за последните четири месеца, където среднодневното изпълнение на графика за движение на влаковете (ГДВ) е подобрен с близо 5 % - от 87.9% през месец ноември 2018 г., до 92.3% през месец февруари 2019 г., съобщиха от дружеството.

Изтъква се, че благодарение на въведената организацията за осигуряване на оперативната дейност в дружеството е постигнато намаление с около 50 % на отменените влакове през януари и февруари, в сравнение със същия показател през ноември и декември. Респективно близо наполовина е намалена и общата стойност на допуснатите минути закъснения на влаковете, отчетени по месеци за същия период.

Това се дължало и на намаляването на дневния недостиг на тягов подвижен състав, необходим за изпълнението на графика за движение на влаковете. През месец ноември 2018 г. среднодневния недостиг на локомотиви се е равнявал на 19 броя тягови единици, докато за месец февруари този недостиг е подобрен до приблизително 12 броя средно на ден.

"По отношение на осигуряването на необходимия брой вагони към съставите на влаковете за същия период се отчита увеличение на недостига на вагони във връзка с изпълнението на ремонтната програма с цел подобряване на предоставяната услуга. Според обявената програма, както вече беше посочено, се очаква до края на 2019 г. след извършен ремонт да бъдат включвани в експлоатация до 15 вагона на месец", се посочва в съобщението, 

Данните показват общо среднодневно закъснение на влаковете за ноември от 1855 минути, за декември -1 880 минути, за януари - 1114 минути и за февруари - 989 минути,

Facebook logo
Бъдете с нас и във