Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БДЖ пуска нов вагон на атракционния влак за Гергьовден

БДЖ пусна допълнителен вагон за Гергьовския туристически атракционен влак на 6 май от Горна Оряховица до Трявна, съобщиха от БДЖ.

Причината за отпускането на допълнителния вагон е, че билетите бяха изкупени и това наложи добавянето на вагона. Превозвачът е подготвил изненади за всички пътници с името Георги и останалите именници. 

„Захарни заводи“, които също се намират в Горна Оряховица, осигуряват сладката почерпка за всеки от пътниците. Певицата Хилда Казасян ще отправи свой поздрав към празнуващите. Със специално присъствие на борда на гергьовския влак са група англичани, живеещи от години в България. В тяхна чест съобщенията за туристическите пътувания, организирани от БДЖ, се публикуват на страницата на компанията и на английски.

Пътуващите ще разгледат вагона на Борис ІІІ като музей на колела, за чиято съдба ще научат от историка на компанията Юли Пейчев. По трасето въодушевени музикални оркестри ще озвучават гарите в минутите, когато композицията е спряла. Композицията ще спре в Дряново и на спирка Бачо Киро за всички, които желаят да посетят Дряновския манастир. С пристигането на гарата в Трявна, учениците от местното училище по дървообработване ще поднесат на машиниста Алберт Иванов, който е реставрирал машината 16.27 дърворезба, изобразяваща локомотива.

Хилда Казасян ще включи в клипа си моментите от посрещането. Жителите на Трявна ще разглеждат безплатно царския вагон. Пътуващите ще се включат в шествието към града, където в продължение на три часа ще се забавляват с богатата програма по повод Гергьовден в Трявна. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във