Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Барбалов поема и транспорта

Дончо Барбалов и Йорданка Фандъкова

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов поема строителния и транспортен ресор в Столична община след оставката на Евгени Крусев. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък (6 декември). От думите й се разбра, че Барбалов временно ще изпълнява функциите на Крусев. Към момента той отговаря и за финансовия, и за здравния сектор. 

Евгени Крусев хвърли оставка от поста заместник-кмет с обяснението, че е получил призовка и ще му бъде повдигнато обвинение за нарушение на Закона за обществените поръчки. Съмненията възникват около търга за ремонта ул. "Граф Игнатиев", спечелен от "Джи Пи Груп" с оферта от 24 млн. лева. 

По този повод Фандъкова заяви, че се надява прокурорската проверка да приключи възможно най-бързо, за да бъдат изяснени отговорностите. По думите й задачата на Барлабалов от първостепенно значение е пускането на трамваите по "Граф Игнатиев". В следващите дни документацията ще бъде изпратена за одобрение в ДНСК. Строителните дейности по полагане на настилката продължават. 

Иначе оставката на Крусев очаквано нажежи обстановката в Столичния общински съвет. Председателят на групата на БСП Калоян Паргов разкритикува градската управа, отчитайки, че за период от десет години трима заместник-кметове по транспорта са си тръгнали по сходни причини. Това според него показвало слабост в кадровата политика. "Големият проблем на София е контролът и отговорността, а тя се носи от кмета и той трябва да я покаже на практика, не като се крие зад една пешка или друга", коментира Паргов. По думите му отговорност трябвало да понесе лично градоначалникът.

В отговор кметът Йорданка Фандъкова препоръча на Паргов да се яви на избори, да ги спечели и тогава да кадрува в общината.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във