Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Балтова подготвя зимния сезон, а ресторантьори плашат с блокади

Служебният министър на туризма Стела Балтова

Служебният министър на туризма Стела Балтова ще проведе в Банско във вторник работна среща с представители на бизнеса и държавни институции за обсъждане на неотложните мерки и действия за подготовката на зимния сезон. В разговорите ще бъдат обсъдени здравните мерки за гарантиране на сигурността на туристите и работещите.

На срещата Балтова ще представи планираните  маркетингови и рекламни активности за предстоящия зимен сезон. За осигуряването на качеството на зимния туристически продукт в дискусията ще се включат Комисията за защита на потребителите, Агенцията по храните, РЗИ, ГД „Национална полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и лифт оператори.

Междувременно протестите на бизнесите, засегнати от противоепидемичните мерки, се разрастват. В първия ден от новите рестрикции ресторантьори, служители в заведения, но и хора от други браншове излизат по улиците на няколко града в страната. А недоволството си ще изразят под общия лозунг „Свобода за бизнеса“.

В Русе и Добрич протестиращите ще блокират възлови кръстовища и булеварди, а докато изразяват недоволството си, заведенията им няма да посрещат клиенти. На бунт срещу мерките излизат и в Хасково. А в следващите дни се планира по-мащабен протест по улиците на София. 

Миналата седмица министерството представи проекта  “Integrated Tourism Offer” по Програмата за трансгранично сътрудничество  България - Сърбия 2014 - 2020 г.  Общият бюджет по него е 117 431,27 евро, като частта за Министерството на туризма възлиза на 59 944,92 евро. Срокът на изпълнение е 15 месеца от договора за субсидия.

С реализирането на проекта, чрез повишаване на приходите от туризъм, местното население ще добие по-силна мотивация да участва в развитието на региона и неговите богатства. Маршрутът на туристи и посетители, които редовно пътуват до София и Ниш, също ще бъде обогатен от реализацията на “Integrated Tourism Offer” и ще донесе повече конкретни възможности както за местния бизнес, така и на заинтересованите посетители, които желаят да удължат престоя си или да се възползват от офертите, които се предлагат.

Основната целева група по проекта са работещите в туризма, организации, свързани с туристическия сектор, местните власти и населението в трансграничния регион на Нишава, Пчиня, Кюстендил и Перник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във