Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Балкан стар" ще продължи да представлява "Мицубиши" и "Джип" в България

Досегашният официален представител на "Мерцедес" за България "Балкан стар" ще продължи да развива автомобилния си бизнес, като остава генерален дистрибутор на "Мицубиши" и "Джип" за България, съобщиха от компанията. Леките коли, камионите и автобусите "Мерцедес" в страната вече ще се продават от дружеството "Силвър стар мотърс".

От "Балкан стар" съобщават, че още през тази година компанията планира развитие на дейността си в посока на нови автомобилни марки. Фирмата ще продължи да предлага широка гама нови и употребявани леки автомобили.

"Балкан стар" е част от предприемаческата група "Вили Бетц" и започва своята дейност през 1992 г. като генерален представител за марката "Мерцедес-Бенц" в България. През следващите години компанията разширява портфолиото си, като поема представителството на марки като "Крайслер", "Джип", "Додж", "Мицубиши", "Сетра", "Фузо", "Фиат" и "Фиат професионал", както и марките "Рено" и "Дачия" чpез партньора в групата - "Ауто Франс 3000".

Инвестициите на групата в бизнеса от 1992 година до момента възлизат на около 150 млн. лева, вложени в модерни продажбени и следпродажбени центрове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във