Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Байер" дава 65 млрд. долара за "Монсанто"

Германският фармацевтичен гигант „Байер“ обяви, че преговорите по придобиването на най-големия производител на семена в света – Монсанто, са в напреднал стадии. Немският производител вече е готов да предложи повече 65 млрд. долара, за да придобие активите на американската компания, съобщава агенция "Ройтерс".

В изявление германците посочват, че са предложили 127.50 долара за всяка една от акциите на производителя на семена. Предишната тяхна оферта бе от 125 долара за акция.

От немското издание Rheinische Post пишат, че по време на преговорите ще се стигне и до оферта от 130 долара за акция. Според публикацията подобно предложение е почти задължително, за да се стигне "до бърза и лесна сделка."

На свой ред от Монсанто обявиха в отделно изявление, че преговорите с Байер са изключително конструктивни. Базираната в Сейнт Луис компания подчертава, че ще продължи разговорите, след като оцени новата оферта на Байер, както и някои други предложения. Те отказват да потвърдят, че сделката с германската фармацевтична компания е сигурна.

През юли от Монсанто отказаха офертата от 125 долара за акция, но заявиха, че са отворени за по-нататъшни преговори с германската компания.
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във