Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Автомагистрали-Черно море" ще блокира движението в София

Служители и работници на частната компания „Автомагистрали-Черно море“ излизат на пореден протест в сряда от 11:00 ч. пред сградите на Президентството и Министерския съвет. Поводът е, че държавната „Автомагистрали“ все още не е платила дължимата сума за извършения ремонт на отсечката на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, възлизаща на близо 36.9 млн. лв. Поради тази причина служители и работници на частната фирма не могат да си получат заплатите. Протестиращите са заявили, че ще блокират движението в двете посоки на прилежащите булеварди, съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в „Автомагистрали-Черно море“.

В съобщението на синдиката се отбелязва, че липсата на цялостно решение по казуса от страна на регионалното министерство и Агенция "Пътна инфраструктура" е довело до забавяне на заработените заплати, както и до принудително спиране на работа във всички звена заради липса на материали, предстоящи съкращения, периодично спиране на електроснабдяването, газоснабдяването, телефони и интернет, което е рефлектирало и върху работещите и работните места във фирмите доставчици на „Автомагистрали-Черно море“.

Синдикатите отбелязват още, че заради неизплатената сума вече е налице влошаване на финансовото състояние на частната компания, довело до усвояване на застраховки и банкови гаранции за плащания, като паралелно не се обслужват банкови кредити и гаранции, което също рефлектира върху работещите и работните места. От синдикалната организация заявиха, че техните граждански и протестни действия ще продължат до получаване на всички, изработени с честен труд средства, за да запазят трайните си работни места, включително и чрез бунт и гражданско неподчинение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във