Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Автохолдингът на "Еврохолд" продава вносителя на Mazda

Документите за предстоящата концентрация вече са внесени в Комисията за защита на конкуренцията и се очаква одобрение.

Най-големият автомобилен холдинг в България – „Авто Юнион“ АД, част от „Еврохолд България“ АД, е подписал предварителен договор за продажбата на дъщерното си дружество „Стар Моторс“ EООД - официален вносител на автомобили с марката на Mazda за България и Република Северна Македония.

Купувач е „М Тракс България“ ЕООД, която има богат опит в продажбата и обслужването на моторни превозни средства и е официален вносител на камиони с марка MAN за България.
Документите за предстоящата концентрация вече са внесени в Комисията за защита на конкуренцията и се очаква одобрение.
„Стар Моторс“ е основана през 2000 г. и е основен вносител на автомобили с марка „Мазда“ за България и Република Северна Македония. Компанията разполага със собствени и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в девет града в България и автосалон със сервизен център в Скопие.
Сделката е част от стратегията за развитие на „Еврохолд“, която предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес след придобиването на дружествата на „ЧЕЗ Груп“ в България.

През юни „Авто Юнион“ продаде дъщерната си „Н Ауто София“ ЕАД - основен дилър на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на „Еспас Ауто“, най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia.

„Авто Юнион“ АД

обединява инвестициите на „Еврохолд България“ АД в автомобилния сектор. Автохолдингът предлага на българския пазар девет марки автомобили, три марки мотоциклети и мотопеди, четири марки масла, смазочни продукти, течности и един бранд решение за горива. Сред по-известните марки са: Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Opel, Mazda. Еврохолд България АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа и държави от бившия СССР.Facebook logo
Бъдете с нас и във