Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Авиосекторът иска преход към по-чиста и по-екологична верига за доставки

Споразумението между GEFCO и Airbus цели да подкрепи прехода към по-чиста и по-екологична верига за доставки.

Световният доставчик на мултимодални решения на веригата за доставки GEFCO е подписал споразумение с Airbus, лидерът в авиокосмическия сектор, за подкрепа на прехода му към по-чиста и по-екологична верига за доставки. С повече от 30 години опит в управление на амбалаж за многократна употреба, GEFCO постепенно ще замени еднократните опаковки на Airbus със сгъваеми контейнери за многократна употреба. С това двете компании подчертават ангажираността си към стриктното спазване на  екологичните стандарти както и повишаването на ефективността в авиационния сектор.

Подкрепа на прехода към амбалаж за многократна употреба

От януари тази година GEFCO управлява новите опаковки за многократна употреба на Airbus, които са предназначени за транспортиране на различни части от доставчиците на Airbus в Европа до десет завода за монтаж във Франция, Германия, Испания и Обединеното кралство. С ресурс от над 30 000 активи, включени в проекта, Airbus възнамерява постепенно да разпространи тези устойчиви решения до всички свои европейски представителства и доставчици.

Амбалажът за многократна употреба ще позволи на Airbus значително да намали количеството еднократни опаковки във веригата за доставки, както и броя на камионите по пътищата, тъй като използването на сгъваеми кутии и контейнери спомага за оптимизиране товара на камионите. Новият подход съвпада със сериозната трансформация в авиационния сектор, която задължава компаниите непрекъснато да подобряват резултатите си в логистиката, като същевременно отговарят на високите екологични стандарти.

Осигуряване на цялостно управление на амбалажа по веригата на доставки

Ежедневно шест центъра за управление на амбалажа на GEFCO организират поръчката, събирането, зареждането и транспортирането на амбалажа за многократна употреба. Също така, компанията Airbus работи предимно с одиторските екипи на GEFCO, за да обучи оперативните си екипи в управление на амбалаж и IT системата NETBOX, която проследява контейнерите и дава актуални данни за доставките в реално време. Предлага се и обучение на доставчиците на Airbus, което да улесни преминаването им към устойчиви опаковки.

„Гордеем се с доверието, което ни гласува Airbus и се радваме, че ще приложим уникалния си опит в амбалажа за многократна употреба в този амбициозен проект“, отбелязва Емануел Арно, изпълнителен вицепрезидент „Продажби и маркетинг“ в GEFCO. Според него международната им мрежа от експерти, най-вече в автомобилния сектор, ще им позволи да се справят с предизвикателството, следвайки корпоративната си идентичност „Партньори, без граници“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във