Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Аутсорсингът формира 5.2% от БВП на страната

Бургас ще е домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която доскоро беше известна с името Българска аутсорсинг асоциация. Най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас събира на 2 октомври лидерите от високотехнологичния сектор.

Ще бъде направен анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност у нас, както и прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през тази година. Ще бъде начертана и посоката за развитие на индустрията.

В събитието ще вземат участие представители на някои от най-големите технологични компании у нас, местните власти и правителството. Те ще дискутират факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5.2 % от БВП на страната.

В рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната, добрите практики в сектора, взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистема, които допринасят за нейното развитие. Наградите ще бъдат връчени в 7 категории - "Работодател на годината", "ИТ (аутсорсинг) компания на годината", "Най-добра компания за аутсорсинг на бизнес процеси", "Иновация на годината", "Проект на годината", "Най-социално отговорна компания" и "Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса във време на криза". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във