Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Audi ще съкрати близо 15% от германската си работна сила

Автомобилният гигант Audi планира да елиминира приблизително 15% от германската си работна сила, за да вдигне печалбата с 6 милиарда евро, в съответствие с програмата си за преструктуриране. Това ще помогне на компанията да се адаптира по-бързо към производството на електрически коли, съобщава Bloomberg.

До 2025 г. Audi ще съкрати 9 500 работни места в Германия и ще оптимизира операциите си в двете основни фабрики. "Позициите ще бъдат намалени чрез доброволни мерки, сред които и предсрочно пенсиониране", посочват от автомобилната компания.

От Audi обаче дадоха гаранция за запазване на заетостта на 50 000 нейни служители в заводите в Инголщат и Некарсулм до 2029 година. Въпреки планираните съкращения компанията съобщи, че ще бъдат създадени и нови 2 000 работни места през 2020 г. в областта на цифровизацията и електрическата мобилност. „Сега се занимаваме със структурни въпроси, за да подготвим Audi за предизвикателствата“, каза в изявление главният изпълнителен директор Брам Шот.

По неговите думи в периоди на катаклизъм Audi е по-гъвкава и по-ефективна, а това, според директора, увеличава както производителността така и конкурентоспособността на немските заводи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във