Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Астра Зенека" е продала COVID ваксини за 1.2 млрд. долара

Продажбите на ваксини на фармацевтичния гигант "АстраЗенека" са се увеличи повече от трикратно до 894 млн. долара през второто тримесечие на годината, отчетено на тримесечна основа, предаде Ройтерс.
 

За първото полугодие продажбите на препарата срещу COVID-19 са донесли на концерна 1,17 млрд. долара при доставени в света около 319 милиона дози.

Приходите от продажби в Европа са 572 млн. долара и 455 млн. долара продажби в други страни.

Pfizer увеличи печалбата си с впечатляващите 59 процента

Силните продажби на ваксината срещу коронавируса и на други лекарства помогнаха на Pfizer почти да удвои приходите си през второто тримесечие на годината и да увеличи печалбата си с впечатляващите 59 процента, съобщи Асошиейтед прес.

На фона на пандемията от коронавирус ваксината на Pfizer се превърна в бестселър и донесе на американската фармацевтична компания и нейния германски партньор BionTech приходи от директни продажби в размер на 7,84 милиарда долара.

Нюйоркската компания очаква приходите от ваксината тази година да достигнат 33,5 милиарда долара за 2,1 милиарда дози, които е сключила договори да достави до края на годината, предава БТА.

Печалбата за второто тримесечие е 5,56 милиарда долара, ръст с 59 процента спрямо 3,49-те милиарда, спечелени през същия период на миналата година. Тя бие очакванията на пазарите и по отношение на приходите, които са в размер на 18,98 милиарда, почти двойно повече от реализираните 9,86 милиарда през второто тримесечие на 2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във