Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Артекс" твърди, че няма нужда от "политически тласък"

Небостъргачът в столичния квартал "Лозенец"

"Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради, така и в строителния процес като цяло и затова нямаме нужда от политически тласък, за да правим бизнес". 

Това се казва в позиция на строителната фирма "Артекс", която е в центъра на казуса с нови имоти на високопоставени политици като Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева от ГЕРБ.

В писмото се посочва, че за компанията никога не е било приоритет какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите ни. Фирмата очаква да не бъде въвличана в предизборна риторика. 

Позицията бе разпространена няколко часа след поредния епизод от журналистическите разследвания за имотите на ГЕРБ.

По-рано "Свободна Европа" съобщи, че благодарение на поправки в Закона за устройство на територията, приети от парламента през 2017 г., "Артекс" успява да реализира знаковия си проект - 34-етажен небостъргач в столичния квартал "Лозенец", който в момента още се строи. Поправките са внесени от депутати от групата на ГЕРБ, a Цветан Цветанов е гласувал "за", уточнява изданието. 

Публикуваме цялото изявление на компанията:

Името на нашата чисто българска строително-инвестиционна компания - "Артекс Инженеринг АД", която от 25 години на пазара е синоним на качество, коректност и законност попадна в чужд медиен сценарий.

В хилядите проектирани и построени от нас жилища живеят семейства с различни професии. За компанията ни никога не е било приоритет какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите ни. Всеки, който познава нашите проекти и механизма на продажби, ще потвърди, че законът и пазарните правила, са тези, които от 25 години държат "Артекс" в най-светлата част на строителната индустрия.

Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради, така и в строителния процес като цяло и именно това е разпознаваемият почерк на "Артекс".

Именно затова ние нямаме нужда от политически тласък, за да правим бизнес. Един дом, който изгражда "Артекс", е за десетилетия напред, в който да живеят поколения наред. Проектираме и строим като за внуците и правнуците на клиентите си.

За съжаление, българските политици - бивши, настоящи и бъдещи, планират живота ни само в рамките на своя мандат. И това е голямата разлика между всеки отговорен бизнес и политическата класа.

В тази връзка "Артекс" очаква да не бъде въвличан в предизборна риторика, защото нашият сериозен авторитет е само на архитектурно-строителния, а не на политическия терен. Ако има съмнение за законността на която и да е направена сделка с клиентите на "Артекс", контролните органи могат да проверят - всички документи са на тяхно разположение.

За "Артекс" най-важното е всяко семейство, всеки наш клиент да получи дом на хармония, мир и радост, проектиран и построен с професионализъм и изключително качество по световните стандарти от компанията ни. Тогава считаме, че сме изпълнили предоставената ни мисия и сме оставили истински достойна диря за благото на гражданското общество и България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във