Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

АРМЕЕЦ ПРОДЪЛЖАВА ДА ТРУПА НАШИВКИ

Доскорошният редник в застрахователния бранш Армеец израства с всяка изминала година. Премийният приход на дружеството за миналата година е 6.29 млн. лв. спрямо 3.24 млн. лв. през 1999 година. Собствениците на компанията са убедени, че тази тенденция ще се запази и през 2001 г. и очакват премийният приход да достигне поне 7.67 млн. лева.
През последните две години Армеец държи 9-10-о място по пазарен дял. В края на 2000 г. компанията откри още две свои представителства, с което общият брой на поделенията й в страната стана петдесет и четири. За компанията работят около 180 щатни служители и 800 постоянно действащи агенти, а по време на кампании броят на ангажираните застрахователни посредници скача до 2000 души.
Най-характерни за Армеец са високорисковите автомобилни застраховки. През февруари компанията пуска на пазара ново Автокаско с изцяло променени условия на полицата. С този ход се стремим да гарантираме максимално сигурността на своите клиенти и да намалим загубите, инкасирани от тази застраховка - заяви пред в.БАНКЕРЪ Николай Сотиров, изпълнителен директор на Армеец.
Имущество, Злополука и Обща отговорност са другите продукти с огромен дял в общия премиен приход на компанията. Освен добрите резултати при продажбата им през последната една година Армеец сериозно стъпи на още няколко пазарни сегмента, сред които са селскостопанските застраховки, медицинските застраховки със и без асистънс и тези за финансов лизинг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във