Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Арестуваха шефа на "Басейнова дирекция" - Пловдив, има още задържани

Прокуратура и полиция влязоха в "Басейнова дирекция" - Пловдив. Има задържани. Сред тях е директорката Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус към място за задържане, съобщи националното радио.

От сутринта в дирекцията тече претърсване. Проверяват се документи. По време на ареста бяха изнесени папки и кашони.

Припомняме, че през уикенда Районна прокуратура - Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска. 84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5000 до 30 000 лева за това, че са допуснали замърсяването на реката, съобщи прокурорът  Венелин Савов.

От пресцентъра на пловдивската полиция заявиха, че по-късно ще бъде предоставена информация по конкретния случай. Действията на органите на реда не са свързани със зачестилите замърсявания на реките в региона, каза по-рано пред националното радио директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев. 

Очаквайте подробности!

Facebook logo
Бъдете с нас и във