Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ затваря превантивно пътища при опасност от срутища

При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, защото е важно да се гарантира безопасността на пътуващите, съобщи в понеделник (2 февруари) Агенция "Пътна инфраструктура". 

От АПИ отчитат, че към момента заради срутища, активизирали се по републиканската пътна мрежа от интензивните валежи през януари, са въведени ограничения в 7 участъка от републикански пътища.

Временно движението на АМ „Струма“, в отсечката от 7-ми до 9-ти км е ограничено в двете посоки поради обрушване на ската. Екип от алпинисти и на пътноподдържащата фирма работи с максимална мобилизация, за да може отсечката да се обезопаси и движението да се възстанови възможно най-скоро.

Затворен остава участъкът от пътя Своге – Ребърково в района на с. Елисейна поради срутването на скална маса на пътното платно и обрушването на ската.

Пътната агенция съобщава, че поради активизирало се свлачище остава ограничено преминаването по пътя за Рилския манастир след с. Пастра. Пропускат се само автомобили със специален режим на движение, автомобили на Спешна медицинска помощ, органите на МВР и Пожарна безопасност и защита на населението, както и превозни средства, обслужващи Светата Рилска обител само през светлата част на денонощието от 6 ч. до 18 ч.

Движението по второкласния път Симитли – Банско в района на с. Градево се осъществява в една лента, поради подкопаване на пътя от дъждовете. С повишено внимание се осъществява преминаването по третокласния път Сатовча – Доспат след отбивката за с. Осина в област Благоевград поради нарушена пътна настилка. В област Смолян временно движението по път Сатовча – Доспат в района на Доспат се извършва в една лента поради пропадане на банкета и част от лентата за движение.

Трафикът по пътя Рудозем – Смолян се осъществява в една лента с пропускателен режим заради пропаднал пътен банкет на пътното платно.

Държавата обяви, че още 10 млн.лв. ще бъдат отпуснати за 5-6 належащи срутища и свлачища в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във