Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ търси строител на последните километри от магистрала "Европа"

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за строителството на последните 16.5 км от автомагистрала "Европа" между Сливница и връзката със Северната скоростна тангента при София. Кандидатите могат да подават оферти до 8 април.

През ноември предсрочно беше завършена отсечката от магистрала Европа от Сливница до Драгоман. 

Във вторник премиерът Бойко Борисов съобщи, че до края на годината трябва да е готова и частта между ГКПП Калотина и Драгоман.

Участъкът, за който сега се обявява поръчка, ще преминава по изцяло ново трасе. Той ще започва при с. Храбърско - при 32-ри км, ще преминава по нов терен на север от Божурище, между селата Волуяк и Мрамор и ще се влива в Северната скоростна тангента при пътния възел със Софийския околовръстен път при 48-ми км.
Трасето ще бъде с габарит 27 м - две ленти за движение в посока и аварийна лента.

Направлението София - ГКПП Калотина е част от основната Трансевропейска транспортна мрежа. Участъкът е възлов за движението на транспортните потоци в посока запад - изток, припомнят от АПИ. Общата дължина на магистрала Европа ще е 65.4 км. Тя включва трасето между Калотина и София с дължина 48.9 км и Северната скоростна тангента (16,5 км).

Facebook logo
Бъдете с нас и във