Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ ще обяви търгове за зимно почистване по съкратена процедура

Възложил съм в рамките на следващите десет дни да има готова тръжна документация за обявяване на търгове само за зимно почистване по съкратена процедура. Става въпрос за националната сигурност. Новината дойде след среща на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков с представители на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара „Пътища“. На нея бяха дискутирани най-належащите проблеми пред бранша.

Регионалният министър е призовал за отговорно поведение от страна на фирмите, така че в рамките на закона да бъде осигурено зимното поддържане през предстоящия зимен сезон. "Ще се опитаме заедно конструктивно да излезем от ситуацията", заяви той.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е започнала подготовката на процедурите преди встъпването в длъжност на служебния кабинет и вече финализират документация за следващия етап на поддръжката на пътищата, информира министърът. А целта е от следващата година да няма напрежение. Арх. Шишков съобщи, че ще се върви в посока нормативна промяна, така че спорът дали един ремонт е текущ или основен повече да не се случва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във