Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ: Шофьорите да не тръгват на път без зимни гуми

В неделя в Северна България ще вали сняг и до края на деня се очаква да натрупа снежна покривка с дебелина до 10 сантиметра. Това предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Заради очакваното лошо време синоптиците са обявили жълт код за сняг и поледици за 14 области в Северна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да не тръгват на път утре, без да са подготвили автомобилите си за зимни условия. Агенцията препоръча на водачите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

„Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори”, предупреждават от пътната агенция.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във