Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ планира да похарчи над 67 млн. лв. за 6 км обход на Пазарджик

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за проектиране и строителство на Западния обход на Пазарджик. Отсечката е с дължина 5.9 км, а прогнозната стойност на поръчката е 67 350 000 лева без ДДС. 

В сумата влизат проектирането и изграждането на отсечката, която ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и тротоари, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 кръгови кръстовища и едно триклонно кръстовище.

На Западния обход на Пазарджик ще има четири големи съоръжения. Предвижда се построяването на мост над напоителен канал и надлез над жп линията София - Пловдив. На моста над река Марица ще бъде изградено ново дясно платно, а съществуващото ляво платно, построено през 1995-96 г. и с дължина 205 м, ще бъде рехабилитирано. Другото голямо съоръжение на обходния път е съществуващ мост, преминаващ над отводнителен канал.

С изграждането на обхода интензивният тежкотоварен трафик, идващ от автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите като се избягва влизането в областния град, посочват от АПИ.

Срокът за подаване на офертите е до 11 март 2021 година. Срокът за изпълнение на проектирането е 6 месеца, а на строително-монтажните работи след това - 24 месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във