Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ планира да похарчи над 460 млн. лв. за 54 км път между Видин и Ботевград

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществените поръчки за проектиране и строителство, както и за надзор при модернизацията на 54,3 км от път I-1 (E-79) Видин - Ботевград, в участъка от Видин до Ружинци. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е близо 460 млн. лв. без ДДС.

Търгът е разделен на три обособени позиции. Първата е отсечката от Видин до пътен възел "Макреш". Общата й дължина е почти 30 км, а индикативната стойност за строителството е 250.75 млн. лева. Втората обособена позиция е участъкът от разклона за Макреш, при бъдещия пътен възел „Макреш“, до с. Бела, при пътен възел „Бела“ - с дължина на този участък е 13.6 км. Планираната цена за дейностите е 115.04 млн. лева. В третата обособена позиция попада отсечката от с. Бела до Ружинци ). Общата й дължина е 11 км. Прогнозната стойност - е 94.13 млн. лв. без ДДС, но тя не е пределна. 

Срокът за подаване на офертите за строителство е до 12 август, а за надзор - 15 август. Проектът ще се реализира със средства от републиканския бюджет. 

Пътната агенция акцентира, че пътят Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма". С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във