Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АПИ: Не пътувайте в Северозападна България

Шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Метеорологичната обстановка в Северозападна България остава изключително тежка, като в петте области има много силен, ураганен вятър, който причинява големи снегонавявания и силно ограничава видимостта на пътя. 

Всички третокласни пътища в тези области са затворени за тъмната част от денонощието. Ограничено е и движението на моторни превозни средства по пътя Лом-Видин поради снегонавявания и големи преспи. Трафикът се пренасочва по пътя Видин - Добри Дол- Брусарци - Монтана, съобщава пътната агенция.

Около 200 моторни превозни средства, сред които и бедстващите автобуси с деца по пътя Лом - Монтана са отблокирани от снегонавяванията късно вечерта в понеделник. През нощта се работеше за освобождаването на още 40 автомобила.

Техниката на пътно-поддържащите фирми работи постоянно и почиства пътищата, но ураганният вятър навява снега обратно на пътното платно. АПИ апелира водачите на моторни превозни средства да не предприемат пътуване до отминаване на снежната буря.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във