Банкеръ Daily

Още рокади в bTV:

Антон Хекимян заменя Венелин Петков като директор на новините

Антон Хекимян е новият директор "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV Media Group. Той заменя на поста Венелин Петков, съобщиха от медията.

Рокада има и при позицията на програмния директор. Христо Хаджитанев става новият директор "Програма" на мястото на Маргарита Александрова. Решението е на главния изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, чието назначение бе обявено наскоро заедно със съобщението за оттеглянето на предишния изпълнителен директор Флориан Скала. 

"През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България", коментира новите назначения Мартин Швехлак.

Посочва се още, че Антон Хекимян е избран "заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини". Самият Хекимян обещава да остане "посветен на плурализма и обективната журналистика" и да работи с "талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на bTV".

"PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите", заявява от своя страна Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.

"Очаквайте много иновации в съдържанието на bTV Media Group през 2021 – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV", каза Христо Хаджитанев, който беше назначен на поста директор "Програма" заради богатия си опит и експертиза в ТВ съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на ТВ проекти и екипи.

Вътрешната промоция е била решението за рокадите, която компанията е предпочела пред търсенето на специалисти извън bTV. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във