Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Антикризисната подкрепа за 2021 г. "споходи" и лозаро-винарите

Подкрепяме усилията на лозарите и винарите за справяне със затрудненията в следствие на пандемията от COVID-19. Това заяви  изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Борис Михайлов при връчването на лозари на подписаните договори по мярка „Събиране на реколтата на зелено“ за 2021 година. Средствата са от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 година.

Подписаните договори по мярката са 12 на обща стойност 1 459 108.50 лв., като одобрените площи за подпомагане са 498 хектара.

„Във Вашия бранш няма спор кое е най-хубавото грозде или вино. Продаденото, разбира се!“, отбеляза Михайлов. Вследствие на пандемията от COVID-19 лозаро-винарския бранш срещна затруднения при прибирането на реколтата, производството на вино, недостиг на работна ръка, което от своя страна води до сериозни финансови затруднения и проблеми с паричните потоци.

Припомняме, че приемът на документи се проведе от 17 до 28 май тази година.

За втора поредна година мярката "Събиране на реколтата на зелено" се прилага с кризисен характер като европейската помощ е увеличена с 20 процента. Така, максималният размер на финансовата подкрепа, която получават кандидатите, е до 70% от заявената сума.

Facebook logo
Бъдете с нас и във